Wat zijn de regels voor vloeistoffen in je handbagage koffer?

Wat zijn de regels voor vloeistoffen in je handbagage koffer?

 

Als fervente reizigers weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om goed voorbereid op pad te gaan. En laten we eerlijk zijn, een stijlvolle vrouw zoals jij kan niet zonder haar favoriete beautyproducten en verzorgingsitems. Maar wat zijn eigenlijk de regels omtrent vloeistoffen in je handbagage koffer? Maak je geen zorgen, wij hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet, zodat jij stressvrij kunt genieten van je reis én er stralend uitziet bij aankomst.

Hoeveel vloeistof mag mee in je handbagage?

Wanneer het gaat om vloeistoffen in je handbagage geldt er een limiet van 1 liter aan vloeistoffen verdeeld over verpakkingen van maximaal 100 milliliter per stuk. Dit betekent dat zelfs kleinere of aangebroken verpakkingen gewoon mee mogen. Om alles netjes te organiseren en doorzichtig te maken, stop je al deze items in een trendy hersluitbare doorzichtige plastic zak met een capaciteit van 1 liter.

Nu zou je kunnen denken dat grotere verpakkingen verboden zijn, maar niets is minder waar! Op Schiphol worden grotere verpakkingen namelijk toegestaan, mits ze goedgekeurd worden door de scan en de securitymedewerker. Wil je echter op safe spelen en zeker weten dat je geliefde beautyproducten veilig zijn? Doe ze dan gewoon in je ruimbagage. Zo kun je er ook van genieten tijdens de terugreis of bij een overstap. Vergeet echter niet om eventuele douaneregels in acht te nemen, want niet alle luchthavens beschikken over innovatieve CT-scans die vloeistoffen kunnen controleren.

 

Wat valt onder vloeistoffen?

Nu vraag jij je vast af wat er nou precies onder vloeistoffen wordt verstaan, toch? Natuurlijk denk je meteen aan drankjes zoals water, frisdrank en vruchtensappen, maar het houdt niet op bij alleen deze voorbeelden. Ook gels, crèmes, zalfjes, pasta's en spuitbussen (aerosols) behoren tot de categorie vloeistoffen waar rekening mee gehouden moet worden als het gaat om handbagage regels.

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor jou op een rijtje gezet:

Vloeistoffen:

Water
Frisdrank
Vruchtensappen
Gezichtstonic en -reiniger
Shampoo

Gels:

Bodywash
Haargel
Lipgloss
Aftersun gel

  Crèmes en zalf:

  Gezichtscrème
  Oogcrème
  Huidverzorging
  Zonnebrandcrème

   Pasta's:

   Tandpasta
   Pindakaas
   Mayonaise
   Mosterd

    Spuitbussen:

    Haarspray
    Deodorant
    Verfspuitbussen
    Gas navulspray

      

     Vergeet je drinkflesje niet!

     Wij begrijpen als geen ander dat het belangrijk is om goed gehydrateerd te blijven tijdens het vliegen. Daarom hebben de meeste reizigers een flesje met hun favoriete drankje bij zich. Gelukkig mogen de meeste drinkflesjes inclusief inhoud mee in je tas, zolang ze worden goedgekeurd door de handbagagescan en de securitymedewerker. Heb jij toevallig een trendy metalen flesje? Drink deze dan eerst even leeg voordat je door de beveiliging gaat. Na de securitycontrole en eventuele paspoortcontrole kun je deze namelijk weer vullen bij een van de tappunten bij de toiletblokken.

      

     Medicijnen en babyvoeding

     Natuurlijk begrijpen wij ook dat er situaties zijn waarin medicijnen, dieetvoeding of babyvoeding essentieel zijn tijdens je reis. Wees gerust, deze items mag je altijd meenemen in je handbagage. Lees meer over specifieke regels met betrekking tot medicijnen en babyvoeding in onze uitgebreide blogpost op onze website.

     Lieve dames, nu ben jij volledig op de hoogte van alle regels omtrent vloeistoffen in je handbagage! Namens MŌSZ wensen we jou een fijne en zorgeloze reis.