Wat zijn de bagage regels van TUI?

grote koffers voor dames en reistassen voor dames

Zijn jullie ook altijd een beetje in de war over hoeveel bagage je nu precies mee mag nemen op vakantie? Wij snappen het helemaal! Met al die verschillende regels voor handbagage, ruimbagage en vloeistoffen is het soms best een uitdaging om je koffer in te pakken. Maar geen zorgen! In deze blog duiken we in de wereld van de TUI bagage regels, zodat jij met een gerust hart op reis kunt gaan.

Handbagage regels bij TUI

Laten we beginnen met de handbagage. Bij TUI mag je één stuk handbagage meenemen in de cabine. Dit mag een tas, koffer of rugzak zijn met een maximale afmeting van 55 x 40 x 25 cm. Zorg ervoor dat je handbagage niet te zwaar is, want het maximale gewicht is 10 kg. Maar wees gerust, in die handbagage past meer dan genoeg voor een fijne vlucht. Neem je favoriete tijdschrift mee, een lekker warm vestje voor als het koud is aan boord en natuurlijk je reisdocumenten.

Naast je handbagage mag je ook nog een klein persoonlijk item meenemen, zoals een handtas, laptoptas of cameratas. Dit item moet onder de stoel voor je passen, dus hou het compact. Ideaal voor het meenemen van je belangrijkste persoonlijke spulletjes die je tijdens de vlucht bij de hand wilt hebben.

Ruimbagage regels bij TUI

Dan de ruimbagage. Hoeveel koffers je mee mag nemen, hangt af van je ticket en bestemming. Op de meeste vluchten is één koffer van maximaal 15 tot 20 kg inbegrepen in de ticketprijs. Maar controleer dit altijd even goed bij het boeken, want soms zit er geen koffer bij en moet je deze apart bijboeken. Wil je meer meenemen? Geen probleem! Je kunt tot 24 uur voor vertrek extra koffers bijboeken tegen een meerprijs. Zo kun je shoppen tot je erbij neervalt zonder zorgen over hoe je al die nieuwe outfits mee naar huis krijgt.

Let wel op de maximale afmetingen voor je ruimbagage. TUI hanteert een maximale afmeting van 158 cm (lengte + breedte + hoogte) per koffer. Zorg er dus voor dat je koffer niet te groot is, anders kan deze geweigerd worden bij het inchecken. Kies voor een stevige, lichtgewicht koffer met soepele wielen voor optimaal reisgemak.

Vloeistoffen in je handbagage

Dan hebben we nog de regels voor vloeistoffen in je handbagage. Alle vloeistoffen moeten in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter. En dan mag elk flesje of potje niet meer dan 100 ml bevatten. Dus helaas, die grote flacon met je favoriete parfum moet in de ruimbagage. Maar geen nood, er zijn genoeg leuke travel-size producten verkrijgbaar zodat je toch al je favoriete verzorgingsproducten mee kunt nemen in je handbagage.

Een handige tip: koop een set lege reisflesjes en potjes en vul deze thuis met je eigen producten. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt voor de hele reis en bespaar je ook nog eens op dure travel-size producten op de luchthaven.

Kies de perfecte reistas of koffer met MŌSZ

Nu je precies weet waar je aan toe bent met de TUI bagage regels, is het tijd om de perfecte reistas of koffer uit te zoeken. Bij MŌSZ begrijpen we als geen ander dat stijl en functionaliteit hand in hand moeten gaan als je op reis bent. Daarom hebben we een prachtige collectie handbagage en ruimbagage tassen en koffers die aan al je wensen voldoen.

Of je nu een citytrip, zonvakantie of verre reis gaat maken, met de bagage regels van TUI en de reisbagage van MŌSZ ben je helemaal klaar voor vertrek. Goede reis en geniet van elke seconde!

 

Disclaimer: Hoewel we ons best doen om de informatie in deze blogpost up-to-date te houden, kunnen de bagage regels van TUI op elk moment veranderen. Vergeet niet om altijd de actuele regels en tarieven op de website van TUI te controleren voordat je gaat reizen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op de luchthaven.