Wat zijn de bagage regels van KLM?

binnenzijde koffer

Ontdek de bagageregels en richtlijnen van KLM voor het inpakken van je koffer

Of je nu een frequente reiziger bent of af en toe op vakantie gaat, het is altijd belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften betreffende bagage bij luchtvaartmaatschappijen. In deze blogpost nemen we een kijkje naar de afmetingen voor koffers bij KLM, zodat jij goed voorbereid op reis kunt gaan.

Als je vliegt met KLM, dien je rekening te houden met bepaalde regels en voorschriften wat betreft de afmetingen van je koffer. Zo zorgt de luchtvaartmaatschappij ervoor dat alle passagiers comfortabel kunnen reizen en dat er voldoende ruimte is in het bagageruim van het vliegtuig.

KLM handbagage regels

Voor handbagage hanteert KLM specifieke afmetingen. Je mag één stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm (lengte x breedte x hoogte). Deze afmetingen zijn inclusief handvatten, zijvakken en wielen. Het gewicht van je handbagage mag niet meer dan 12 kg bedragen.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze regels kunnen verschillen op basis van de reisklasse waarin je vliegt en je Flying Blue-status. Zorg er daarom altijd voor dat je de meest recente informatie controleert voordat je op reis gaat.

KLM ruimbagage regels

Voor ruimbagage hanteert KLM ook specifieke afmetingen. De toegestane afmetingen kunnen variëren, afhankelijk van je bestemming, boekingsklasse en Flying Blue-status. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

Economy Class: maximaal 158 cm (lengte + breedte + hoogte) met een maximaal gewicht van 23 kg.

Business Class: maximaal 158 cm (lengte + breedte + hoogte) met een maximaal gewicht van 32 kg.

First Class: maximaal 158 cm (lengte + breedte + hoogte) met een maximaal gewicht van 32 kg.

Het is belangrijk op te merken dat deze afmetingen en gewichten kunnen variëren, dus het is altijd verstandig om de specifieke regels voor jouw vlucht te controleren voordat je gaat inpakken.

Conclusie

Het kennen van de juiste afmetingen voor je koffer is essentieel wanneer je vliegt met KLM. Door op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften betreffende bagageafmetingen kun jij stressvrij reizen en volop genieten van jouw reiservaring. Of het nu gaat om handbagage of ruimbagage, zorg ervoor dat je altijd de specifieke regels controleert voordat je gaat inpakken. Vergeet niet onze handige inpaktips toe te passen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in je koffer. Happy travels met KLM!