Tips voor ontspannen op reis met kids tijdens de zomervakantie

kinder koffer in wit

Inmiddels is de zomervakantie overal begonnen en dat betekent dat we er weer met z’n allen op uit trekken. Even lekker helemaal niks en genieten in eigen land of over de grens. Of je nu met de auto of met het vliegtuig gaat, reizen met kids kan best een challenge zijn. Vooral met kleine kindjes is het belangrijk om de reis goed voor te bereiden.

# Tip 1: Betrek je kids bij de voorbereiding

Neem jouw kid(s) mee in de voorpret. Vertel wat jullie gaan doen, laat zien waar jullie naartoe gaan en laat hen gedeeltelijk meehelpen met inpakken. Als ze al lekker in de stemming komen, sta je al 1-0 voor.

# Tip 2: Voorkom hangry moments onderweg

Voorkom hangry moments en zorg voor (gezonde) snacks. Dit is ook iets wat je in de voorpret kan meenemen. Ga samen naar de supermarkt en kies de allerlekkerste snacks uit. Zo weten jouw kids wat hen te wachten staat onderweg.

# Tip 3: Maak gebruik van luisterboeken

Selecteer de leukste luisterboeken. Zorg ervoor dat de tablet opgeladen is en de koptelefoon klaarligt, want het is voor kinderen heerlijk om even weg te dromen bij een luisterboek. Zo kunnen ze even helemaal in hun eigen wereldje genieten van een mooi verhaal en vallen ze misschien wel in slaap ;-).

# Tip 4: Vermaak tijdens de reis met een vakantie doeboek

Score een leuk vakantie doeboek. Er zijn tegenwoordig zoveel vakantieboeken die jouw mini uren lang zoet kunnen houden. Let wel op bij wagenziekte, want dan is zo’n boek natuurlijk geen goed plan in de auto!

# Tip 5: Mini cadeautjes voor extra plezier

Koop wat mini cadeautjes die je tijdens de reis kunt geven. Een leuk spelletje, een kleurboek of iets anders waar ze ook nog eens zoet mee zijn. Er zijn ook super leuke reisedities van bekende spelletjes waarmee de tijd voorbij vliegt.

# Tip 6: Vermaak met klassieke auto- en vliegtuigspelletjes

Good old auto (en vliegtuig) spelletjes. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, woordenslag, geen ja en geen nee en natuurlijk leuke variaties van kentekens maken. Het hoeft allemaal echt niet zo high tech te zijn om lol te hebben.

# Tip 7: Zorg voor comfortabele slaapvoorzieningen

Zorg ervoor dat kleintjes die nog moeten slapen van alle gemakken voorzien zijn. Er bestaan bijvoorbeeld verschillende vliegtuigbedjes die je mee kunt nemen tijdens een vliegreis. Ook hebben verschillende maatschappijen babybedjes aan boord.

# Tip 8: Bereid jezelf goed voor

Zorg ervoor dat je zelf goed voorbereid bent. Stippel de route alvast uit, plan stops in en laat niks aan het toeval over. Ook voor een vliegreis kun je jezelf goed voorbereiden. Zorg ervoor dat je smooth door de security check komt (en boek een tijdsslot in) en bekijk alvast van te voren wat de afstand is tot de gate.

# Tip 9: Blijf ontspannen en positief

Happy parents, happy babies. Zo cliché, maar waar. Zolang jullie vrolijk en ontspannen zijn, zijn de kids dat ook. Maak je vooral niet te druk, ook niet als er wat mis gaat. Blijf helder denken en zorg ervoor dat de kinderen het vakantiegevoel vasthouden en jouw spanning niet overnemen.

# Tip 10: Geniet van offline quality time

Een herinnering voor het leven. Geniet van alle momenten en ga zoveel mogelijk offline. Weg met die telefoons en in het moment genieten.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips en gaan jullie ontspannen op reis. Maak waardevolle herinneringen en geniet!

Fijne vakantie!