Koningsdag! Op deze vrijmarkten scoor je de mooiste items

koningsdag vrijmarkt

Is jouw oranje outfit & MŌSZ tas al uit de kast getrokken? Het is bijna zover: Koningsdag! Naast het feestgedruis, de optredens en de onvergetelijke outfit van koningin Máxima, zijn de vrijmarkten hét hoogtepunt. Wij zetten de beste plekken op een rij waar jij de meest bijzondere vondsten kunt scoren.

Koningsdag vrijmarkt Amsterdam

Zodra de klok slaat op de ochtend van Koningsdag, transformeert Amsterdam in een schatkamer vol tweedehands juweeltjes en vintage parels. Voor de gezinnen onder ons is het Vondelpark de place to be, exclusief gereserveerd voor de jongsten onder ons met verkooptafels vol speelgoed, zelfgemaakte lekkernijen en kleding. Niet te vergeten, de kleine podiumbeesten krijgen hier de kans om hun talenten te showen. Maar er is meer, zoals de NSDM Vrijhaven, een walhalla voor kindervrijmarkten. En voor de interieurliefhebbers? Die zullen hun hart ophalen in Amsterdam-Zuid, waar de kwaliteit van de vintage interieurvondsten rondom de Apollolaan en Beethovenstraat ongeëvenaard is.

Koningsdag vrijmarkt Apeldoorn

In het hart van Apeldoorn vindt de kleurrijke kleedjesmarkt plaats, waar verzamelaars en koopjesjagers op hun wenken bediend worden. Wandelend langs de kraampjes kun je genieten van live optredens of even uitrusten op een van de vele horecapleinen. De kleedjesmarkt spreidt zich uit over diverse straten en pleinen, inclusief het Oranjepark en de nieuwe hotspot: Winkelcentrum Oranjerie.

Koningsdag vrijmarkt Eindhoven

Reis af naar het zuiden en ontdek de gezellige vrijmarkten van Eindhoven. Het Stadswandelpark, een groene oase in de stad, biedt een diversiteit aan kramen. Denk aan meubels, kleding en speelgoed. Ook de Kruisstraat en Woenselse Markt zijn een bezoek waard, met meer dan driehonderd kramen vol feestelijke vondsten. De markten starten rond het middaguur, klaar om ontdekt te worden.

Koningsdag vrijmarkt Groningen

Op Koningsdag is Groningen the place to be voor de traditionele vrijmarkt. Vanaf de vroege ochtenduren nemen verkopers hun plek in op de stoepen en in het gras, klaar voor een dag vol handel. De Ubbo Emmiussingel en omliggende singels zijn de hotspots voor koopjesjagers. Voor de jongsten is er een speciale kindervrijmarkt bij de Westerhaven, compleet met live muziek en eetkramen voor de nodige versnaperingen.

Koningsdag vrijmarkt Maastricht

Ervaar Koningsdag eens op een andere manier in het schilderachtige Maastricht. Het Stadspark verandert in een grote vrijmarkt waar jong en oud hun waren verkopen. Na het struinen kun je genieten van live bands en diverse kraampjes met heerlijk eten. Een perfecte combinatie van gezelligheid en cultuur.

Koningsdag vrijmarkt Utrecht

Utrecht pakt groots uit met een van de grootste vrijmarkten van het land. Al op de avond vóór Koningsdag begint het feest en het duurt tot de avond van de feestdag zelf. De Plompetorengracht, Breedstraat en omliggende straten bieden een schat aan tweedehands spullen. Voor de kleintjes zijn er speciale kindervrijmarkten, zodat ook zij hun slag kunnen slaan.

Koningsdag vrijmarkt Zwolle

Zwolle mag niet ontbreken in de lijst van Koningsdagvieringen. De stad organiseert een gezellige vrijmarkt waar voor een zacht prijsje mooie tweedehands spullen te vinden zijn. Het Assendorperplein en de Diezerpromenade zijn slechts twee van de vele plekken waar je naar hartenlust kunt snuffelen, pauzeren en genieten van al het lekkers dat wordt aangeboden.

Of je nu op zoek bent naar unieke vintage vondsten, wilt genieten van live muziek of simpelweg de oranjesfeer wilt opsnuiven, Nederland biedt op Koningsdag voor ieder wat wils. Trek eropuit, ontdek de diversiteit van de vrijmarkten en vier Koningsdag in stijl. Waar je ook heengaat, het oranjegevoel is overal!