Betalen voor handbagage bij Transavia per 3 april 2024: Alles wat je moet weten!

betalen voor handbagage Transavia nieuw bagagebeleid

Hey daar, reisliefhebber! Ben jij net zo enthousiast over reizen als wij? Dan hebben we wat belangrijk nieuws voor je. Vanaf 3 april 2024 heeft Transavia een nieuw bagagebeleid voor de cabine. En dat betekent dat er wat veranderingen zijn als het gaat om het meenemen van je handbagage. Maak je geen zorgen, we hebben alle informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden. 

Wat houdt het nieuwe bagagebeleid in de cabine in?

Oké, laten we beginnen met de belangrijkste verandering. Vanaf 3 april moet je betalen als je cabinebagage mee aan boord wil nemen. Ja, je leest het goed. Maar wees niet getreurd, we hebben het proces zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Tijdens het boeken van je vlucht kun je cabinebagage selecteren of je kunt dit achteraf bijboeken in Mijn Transavia. De prijs begint bij €10.

Hier is het goede nieuws: er is plek voor 70 stuks cabinebagage in de cabine. Als je op tijd boekt, ben je verzekerd van een plekje voor je bagage. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog eens Priority Boarding. Jij kunt als eerste aan boord stappen en je klaarmaken voor een geweldige reiservaring.

Maar wacht even, er is meer! Het meenemen van handbagage blijft nog steeds gratis. Dus je kunt gerust je kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) meenemen in de cabine. Plaats deze gewoon onder de stoel voor je.

Ben jij iemand die graag het maximale uit zijn reis haalt? Kies dan tijdens het boeken voor het Max tarief. In dat geval is een stuk cabinebagage inbegrepen in je pakket. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over extra kosten en je hebt de zekerheid dat je bagage mee in de cabine kan. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog eens Priority Boarding. Jij bent een VIP, dus stap als eerste aan boord en geniet van de voordelen.

Voorkom extra kosten op de luchthaven

Niemand houdt van onverwachte kosten, toch? Daarom raden we je aan om altijd de toegestane hoeveelheid bagage te controleren voordat je vertrekt. Op die manier voorkom je extra kosten op de luchthaven en kun je je reis zonder zorgen beginnen.

Wat als ik geen handbagage heb bijgeboekt?

Stel je voor: je bent druk bezig met het inpakken van je koffer en je realiseert je ineens dat je geen cabinebagage hebt bijgeboekt. Geen paniek! Als je geen cabinebagage hebt bijgeboekt, kun je deze gewoon afgeven bij de check-in balie. Je hoeft je bagage niet mee te nemen naar de gate. Houd er wel rekening mee dat je een Gate Bagage Toeslag vanaf €65 moet betalen en je cabinebagage in het ruim vervoerd wordt.

Wat als ik mijn boeking vóór 3 april heb gemaakt?

Goed nieuws voor jou! Als je je boeking vóór 3 april hebt gemaakt, verandert er eigenlijk niets voor jou. Je hebt geboekt tegen de oude voorwaarden, wat betekent dat het nieuwe bagagebeleid in de cabine nog niet van toepassing is op jouw boeking. Je kunt dus nog steeds je cabinebagage gratis meenemen. Dat betekent:

- 1 stuk cabinebagage (voorheen handbagage) (55 x 35 x 25 cm), zoals een trolley of reistas. Plaats deze gewoon in de bagagevakken boven de stoelen.

- 1 stuk handbagage (voorheen accessoire) (40 x 30 x 20 cm), zoals een kleine rugzak of handtas. Plaats deze altijd onder de stoel voor je.

- Samen mag dit maximaal 10 kilo wegen.

Wat als ik geen plek voor mijn handbagage heb gereserveerd?

Heb je tijdens het boeken geen plek voor je cabinebagage gereserveerd? Dan is er een kans dat er minder plekken beschikbaar zijn voor gratis cabinebagage in de bagagevakken. Maak je geen zorgen, we hebben een oplossing voor je. Je kunt je cabinebagage gewoon inchecken bij de check-in balie en wij zorgen ervoor dat het gratis in het ruim vervoerd wordt. Maar als je er zeker van wilt zijn dat je cabinebagage mee in de cabine mag, kun je deze altijd bijboeken in Mijn Transavia.

Heb je wel een plek voor je cabinebagage gereserveerd tijdens het boeken? Goed nieuws! Je reservering blijft gewoon geldig en je kunt nog steeds genieten van Priority Boarding. Zorg er wel voor dat je op tijd bij de gate bent, zodat je als eerste het vliegtuig in kunt stappen.

We hopen dat we al je vragen hebben beantwoord en dat je nu goed voorbereid bent op je volgende reis met Transavia