Wat zijn de bagage regels van Ryanair?

harde koffers voor dames

De Afmetingen en Regels van Bagage bij Ryanair

Als frequente reiziger is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften met betrekking tot bagage bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. In deze blogpost zullen we ons richten op Ryanair, een van de grootste low-cost luchtvaartmaatschappijen in Europa, en de specifieke afmetingen en regels die zij hanteren voor bagage.

Ryanair handbagage regels

Ryanair staat passagiers toe om één stuk handbagage mee te nemen aan boord, naast een kleine tas zoals een handtas of laptoptas. Het maximale gewicht voor de handbagage is 10 kilogram en er zijn specifieke afmetingen waaraan deze moet voldoen.

De maximale toegestane afmetingen van handbagage bij Ryanair zijn 55 cm x 40 cm x 20 cm. Het is belangrijk om erop te letten dat zelfs kleine wieltjes of handvatten moeten worden meegerekend in deze afmetingen. Als je handbagage niet voldoet aan deze afmetingen, kan Ryanair ervoor kiezen om het als ruimbagage te behandelen tegen extra kosten.

Ryanair ruimbagage regels

Naast handbagage biedt Ryanair ook de mogelijkheid om ruimbagage in te checken. Het maximale gewicht en de afmetingen van ruimbagage variëren, afhankelijk van het type ticket dat je hebt gekocht.

Met een standaardticket mag je één stuk ruimbagage meenemen met een maximumgewicht van 20 kilogram en maximale afmetingen van 81 cm x 119 cm x 119 cm. Houd er rekening mee dat het totale gewicht van je bagage (handbagage + ruimbagage) niet hoger mag zijn dan het toegestane gewicht voor jouw ticket, anders kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Als je een Ryanair Flexi Plus-, Family Plus- of Plus-ticket hebt geboekt, mag je twee stuks ruimbagage meenemen met elk een maximumgewicht van 20 kilogram en dezelfde maximale afmetingen als bij een standaardticket.

Bijkomende Kosten

Het is belangrijk om te weten dat Ryanair verschillende tarieven hanteert voor het inchecken van bagage. Als je ervoor kiest om alleen handbagage mee te nemen en geen ruimbagage wilt inchecken, dan kun je geld besparen op bijkomende kosten.

Echter, als jouw handbagage niet voldoet aan de afmetingen of het gewichtslimiet, of als je extra ruimbagage wilt meenemen, dan kunnen er extra kosten van toepassing zijn. Het is raadzaam om de actuele tarieven op de website van Ryanair te controleren voordat je jouw bagage incheckt.

Conclusie

Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de afmetingen en regels voor bagage bij Ryanair om onnodige kosten en frustratie tijdens je reis te vermijden. Zorg ervoor dat je handbagage voldoet aan de specifieke afmetingen en gewichtslimieten die Ryanair hanteert, en overweeg om ruimbagage in te checken indien nodig.

Vergeet niet om altijd de actuele regels en tarieven op de website van Ryanair te controleren voordat je gaat reizen. Op deze manier kun je genieten van een stressvrije reiservaring met Ryanair.