Hoe groot mag mijn koffer zijn als ruimbagage?

grote koffer 76 cm

Grote koffer mee als ruimbagage?

Als frequente reiziger weet je waarschijnlijk dat het belangrijk is om je bagage goed af te stemmen op de regels van de luchtvaartmaatschappijen. Het laatste wat je wilt is gedoe bij het inchecken of extra kosten omdat je koffer niet voldoet aan de eisen. In deze blogpost geven we advies over hoe groot een koffer mag zijn als ruimbagage bij populaire luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Transavia, Ryanair, EasyJet en Lufthansa. Daarnaast bespreken we ook het maximale gewicht dat deze koffers mogen hebben. 

Afmetingen koffer ruimbagage

KLM:

Laten we beginnen met KLM, een van de meest bekende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Bij KLM mag je ruimbagage meenemen die niet groter is dan 158 cm (lengte + breedte + hoogte). Dit geldt voor zowel Economy Class- als Business Class-passagiers. De maximale toegestane gewichtslimiet varieert echter per bestemming en klasse. Over het algemeen geldt er een limiet van 23 kg voor Economy Class en 32 kg voor Business Class.

Transavia:

Voor reizigers die vaak binnen Europa vliegen is Transavia een populaire keuze. Bij Transavia mag je ruimbagage meenemen met een maximale afmeting van 158 cm (lengte + breedte + hoogte). De gewichtslimiet varieert per tariefklasse, maar over het algemeen is de limiet 20 kg. Zorg ervoor dat je altijd de specifieke regels controleert op de website van Transavia voordat je gaat inpakken.

Ryanair:

Als je op zoek bent naar voordelige vluchten binnen Europa, kom je al snel uit bij Ryanair. Deze luchtvaartmaatschappij hanteert strikte regels als het gaat om ruimbagage. De maximale afmeting voor ruimbagage bij Ryanair is 81 cm x 119 cm x 119 cm (lengte x breedte x hoogte). Het toegestane gewicht varieert tussen 15 kg en 20 kg, afhankelijk van het type ticket dat je hebt gekocht. Houd er rekening mee dat Ryanair extra kosten in rekening brengt voor ruimbagage.

EasyJet:

EasyJet staat bekend om zijn betaalbare vluchten binnen Europa en heeft ook duidelijke regels voor ruimbagage. De maximale afmeting voor ruimbagage bij EasyJet is 275 cm (lengte + breedte + hoogte). Het toegestane gewicht varieert tussen 15 kg en 23 kg, afhankelijk van het type ticket en de bestemming. Controleer altijd de actuele informatie op de website van EasyJet voordat je gaat inpakken.

Lufthansa:

Vlieg je liever met een Duitse luchtvaartmaatschappij? Lufthansa hanteert vergelijkbare regels als veel andere luchtvaartmaatschappijen. De maximale afmeting voor ruimbagage bij Lufthansa is ook 158 cm (lengte + breedte + hoogte). Het toegestane gewicht varieert tussen 23 kg en 32 kg, afhankelijk van de klasse en het type ticket dat je hebt geboekt. Zorg ervoor dat je altijd de specifieke regels controleert op de website van Lufthansa.

Conclusie grote koffers in checken

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels omtrent ruimbagage bij verschillende luchtvaartmaatschappijen voordat je gaat reizen. Zo voorkom je onaangename verrassingen en extra kosten. We hebben nu een goed overzicht gegeven van hoe groot een koffer mag zijn als ruimbagage bij KLM, Transavia, Ryanair, EasyJet en Lufthansa, evenals het maximale gewicht dat deze koffers mogen hebben.

Lauren Koffers:

Als je op zoek bent naar een koffer die voldoet aan deze eisen en er ook nog eens stijlvol uitziet, raden we de Lauren koffer in 76 cm aan. Deze dames koffer is verkrijgbaar in leuke kleuren en prints die jouw reisavonturen nog leuker maken! Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie over deze prachtige trendy koffer.

Disclaimer: Houd er rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen hun regels met betrekking tot ruimbagage kunnen wijzigen. Controleer altijd de meest recente informatie op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij voordat je gaat inpakken.